پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

اجتهاد را کاغذ مشخص نمی‌کند، بلکه شاخص آن تلاش در میدان تحصیل و مباحثه است و نباید در مسیر فراگیری علوم حوزوی دچار مدرک‌گرایی نشویم.

به گزارش مرکز خبر حوزه مدیر سابق حوزه علمیه تهران طی سخنانی در جمع طلاب همدانی مقیم قم، انقلاب اسلامی رایکی از نعمت‌های خداوند دانست و  با مقایسه دوران قبل و بعد از این واقعه بزرگ اظهار داشت:یکی از معضلات اصلی دوران طاغوت بی اعتنایی به اهل علم و به خصوص حوزویان بود، اما با این وجود علمای حوزه به تحصیل علوم حوزوی تاکیدفراوان داشتند و امروز هم طلاب باید به تاسی از این بزرگان به علم و دروس اهتمام داشته یاشند و با توجه به استعدادها و نیاز جامعه وارد دروس تخصصی شوند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید هاشم حمیدی همدانی با تاکید بر امر تبلیغ در کنار دروس حوزوی، افزود: منبر برای طلاب همانند کار عملی است که آنها را در نیل به اهداف خود که همان ارتباط بهتر با مردم است را موفق می‌کند.

* ضرورت فراگیری زبان‌های خارجی

وی ادامه داد: یکی از نیاز‌های اساسی روحانیون در این عصر یادگیری زبان‌های خارجی در کنار تحصیل خود می‌باشد؛ طلاب باید به تبلیغ بین المللی اهتمام ویژه داشته و موفق شدن در این مسیر، نیازمند آگاهی به یکی از زبان‌های خارجی است.

مدیر سابق حوزه علمیه تهران با تاکید بر به روز بودن طلاب، تصریح کرد: برای پاسخ دادن به شبهات جدید در این مقطع از زمان باید علوم روز را فرا بگیریم، همان‌طور که بسیاری از علمای گذشته ما نیز به این امر تاکید داشتند.

این استاد حوزه خاطر نشان ساخت: امروز به به برکت انقلاب اسلامی شرایط خوبی برای تحصیل علوم حوزوی ایجاد شده که طلاب باید قدران این نعمت بوده و با تمام وجود به تحصیل وگسترش علوم حوزوی توجه داشته باشند

 حجت الاسلام والمسلمین حمیدی یادآورشد: حوزه نیز با برنامه جامع وارد عرصه‌های مختلف شده و دست همه را می‌گیرد که این جامعیت نیز از برکات انقلاب وتلاش علمای گذشته به خصوص امام خمینی(ره) است.

* اجتهاد را کاغذ مشخص نمی کند

وی اذعان داشت: مدرک گرایی یکی از معضلات این عصر است که طلاب باید از آن اجتناب کنند و بدانند اجتهاد را کاغذ مشخص نمی کند، بلکه تلاش در میدان مباحثه و تحصیل شاخص آن است ولذانباید در مسیر فرا گرفتن علوم حوزوی به مدرک گرایی دچار شد.

این استاد حوزه از بررسی احادیث مشکوک و ضعیف در کتب تشیع انتقاد کرد و گفت: با اشاره به نقش روایات در احکام اسلامی و اثرات آنها در جامعه مدتی است که در قالب یک کار تحقیقاتی و پژوهشی کتاب اصول کافی برای بررسی صحت و سقم احادیث با منبع ضعیف انتخاب شده که در آن احادیث ضعیف بررسی می‌شود و اگر مضمون آن مطابقت با قرآن و عدله بود، درست فرض می‌کنیم ودر این زمینه از طلاب حوز ه برای کامل کردن این تحقیقات استمداد می‌طلبیم .

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha